“Onze zoon vond het een feestje”

We hebben best even getwijfeld om een afspraak te maken bij Ellen. Is een kindercoach nu echt nodig? vroegen wij ons af. Al na het eerste contact met Ellen waren we er van overtuigd dat we goed zaten.
Na een paar weken was onze zoon zelfverzekerder en stond steviger in zijn schoenen. Hij heeft veel geleerd bij Ellen. Zelf vindt hij de belangrijkste ontdekking dat fouten maken hoort bij leren en oefenen. Voor ons als ouders is het mooist om te zien dat hij blij is met zich zelf. Je mag zijn zoals je bent, dan ben je precies goed. Onze zoon vond het een feestje om bij Ellen te zijn en met haar te werken

“Zo positief”

Wat ben ik blij geweest dat ik een afspraak gemaakt had. De verandering die er is geweest is zo positief. De spelletjes, het knutselen en alle andere dingen die gedaan worden zodat ze iedere keer weer een stukje meer van zichzelf kan laten zien. Waar ik nog vaak op terug kijk zijn de emoties, het uit mogen spreken van emoties en je gevoel en het erkennen. Super bedankt!

“Bij jezelf blijven”

Ellen heeft voor elkaar gekregen wat ik mijn kind het liefste gun…..authentiek zijn, bij jezelf blijven, grenzen kunnen aangeven en weer met vertrouwen en open blik naar het leven kunnen kijken. Zij zal voor de rest van haar leven profijt hebben van hetgeen ze bij Ellen over zichzelf heeft geleerd.

“Ook zelf dingen geleerd”

Ellen heeft onze zoon een duwtje in de rug gegeven in de richting die bij hem past. Maar ik heb in het traject zelf ook dingen geleerd. Ik heb geleerd om te omarmen hoe hij is in plaats van de moeilijkheden er in te zien. Ik vind het nu dus juist erg mooi dat hij zo ontzettend gevoelig is, terwijl ik dat eerst vooral zag als iets dat hem in de weg zat. We zijn hartstikke trots op hem. Hij heeft de handvatten die Ellen hem heeft gegeven met beide handen aangepakt. Veel van zijn angsten heeft hij overwonnen. Nog niet eens alleen tijdens het traject, ook daarna is hij daarmee door gegaan. Hij blijft gewoon zijn eigen unieke zelf, nog steeds niet met veel vrienden, is ook nog steeds graag op zichzelf. Maar hij heeft nu wel goed contact met kinderen, is zelfverzekerder, meer ontspannen. Hij zit lekkerder in zijn vel, en dat maakt ons ontzettend gelukkig.

“Blijer, zelfverzekerder en postiever!”

Omdat wij merkten dat onze dochter van 10 af en toe wat somber in het leven stond, moeilijk met lastige, teleurstellende situaties om kon gaan en snel boos werd, zijn wij op zoek gegaan naar iemand die er hopelijk voor kon zorgen dat ons lieve meisje weer wat blijer zou worden en beter in haar vel zou zitten.
Onze dochter vindt het lastig om met onbekende mensen contact te leggen dus het was voor ons van belang dat ze terecht zou komen bij een vriendelijk, rustig persoon waar ze zich snel bij op haar gemak zou voelen. Zo kwamen we bij Ellen terecht. Na een intakegesprek met ons als ouders, mocht onze dochter een keertje in de praktijk komen kijken zodat ze al een beetje zou weten waar ze binnenkort naar toe zou gaan. Dit hebben wij en ook onze dochter als heel fijn ervaren, de praktijk is een hele prettige, kindvriendelijke ruimte waar vooral de loungehoek op de grond voor onze dochter favoriet was.
Uiteraard hebben wij als ouders aangegeven waar we tegen aan liepen maar ook onze dochter heeft zelf aan mogen geven waar ze graag bij geholpen wilde worden. Tijdens het eerste gesprek mocht ik als moeder nog even een spelletje meespelen om onze dochter nog iets meer op haar gemak te stellen en de rest van het uur heeft zij samen met Ellen doorgebracht. Na afloop van elke sessie werd door zowel Ellen als onze dochter kort verteld wat ze gedaan en geleerd had. Voordat we op de fiets stapten reageerde onze dochter elke keer weer super enthousiast: “mama het was echt heel erg gezellig en leuk”.
Dat is wat ons zo aansprak, tijdens de gezellige uurtjes heeft Ellen door middel van spelletjes, opdrachtjes, rollenspellen, knutselwerkjes en gesprekjes heel veel dingen met haar besproken. Omdat Ellen aan het eind van de sessie met ons besprak hoe ze bepaalde situaties bekeken hadden en hoe onze dochter daar het beste mee om kon gaan, was het voor ons fijn om wanneer zich  zo’n situatie voordeed, hieraan te kunnen refereren.
Na ongeveer 5 sessies vond er een evaluatiegesprek plaats met ons als ouder, en dat was heel leuk om te horen hoe het er aan toe ging tijdens de gesprekken en vooral hoe onze dochter zich opstelde. Ook konden wij aangeven welke aandachtspunten nog aan bod zouden kunnen komen tijdens vervolgsessies.
De laatste sessie werd afgesloten met een soort van feestje waar onze dochter echt van heeft genoten.
Vooral de persoonlijke knutselmap, de schilderijtjes die ze gedurende het traject mocht maken en het kistje met positieve gedachtes vond ze erg leuk en waardevol.
Wij hebben zeker verbetering gemerkt. Ze heeft geleerd om beter met teleurstellingen om te gaan, maar bijvoorbeeld ook met kinderen die vervelend doen of zelf niet lekker in hun vel zitten en dit (voor haar) gevoel op haar afreageren. Daarnaast merken we dat ze beter voor zichzelf is gaan kiezen i.p.v. doen wat een ander wil omdat ze anders bang is dat ze boos op haar worden.
Ze is ook minder boos en als ze een uitbarsting heeft duurt die minder lang en is minder heftig, ze gaat nu vaak even naar haar kamer om tot rust te komen en komt dan uit zichzelf weer naar beneden om het er over te hebben.
We hebben ook ingezien hoe bijzonder haar soms overgevoelige eigenschappen eigenlijk zijn, dat het veelal vanuit haar onzekerheid, angst en overbezorgdheid is dat ze in bepaalde situaties naar ons idee, te overdreven reageert. Dus ook wij hebben, o.a. op aanraden van Ellen om bepaalde literatuur te lezen, nog handvatten meegekregen hoe wij onze dochter in sommige situaties moeten benaderen.
We hebben het traject afgesloten omdat onze dochter zelf ook aangaf dat ze het zonder gesprekken ging proberen en dat ze voldoende tips had meegekregen. Ellen vertelde haar dat ze altijd terug mocht komen als ze toch nog eens een keer ergens over wilde praten en dat vond zij erg fijn.
Wij zijn erg blij dat we bij Ellen terecht zijn gekomen. We hebben er een blijer, zelfverzekerder en positiever meisje door gekregen!

“Zeer positief”

Onze ervaring met Ellen is zeer positief. Ellen voelt snel aan hoe een kind in elkaar zit, zo ook bij onze zoon. Onze zoon heeft veel geleerd bij Ellen zoals het meer weerbaar worden; durven tegen te spreken, voor zichzelf opkomen, maar ook de lat minder hoog leggen mbt verantwoordelijkheidsgevoel.
We zijn er nog nog niet, maar dankzij de sessies bij Ellen zijn we al een heel eind.
Hij zit nu weer beter in zijn vel en dankzij de vele en goede tips van Ellen zal het goed komen!
We denken hierbij ook zeker aan het smoeltjesboek.


“Rustige en duidelijke manier van communiceren”

Onze zoon heeft een aantal uur met Ellen doorgebracht om te werken aan het omgaan met boosheid en teleurstellingen. Maar ook om te werken aan zijn zelfvertrouwen en te leren over emoties. Al na een sessie zagen we vooruitgang in zijn gedrag en was er duidelijk iets in gang gezet in zijn koppie. Ellen weet door haar rustige en duidelijke manier van communiceren snel het vertrouwen van een kind te winnen waardoor er gewerkt kan worden aan het ‘probleem’. Zo ook bij onze zoon. We zien nu een kind dat beter heeft leren communiceren en handvatten heeft gekregen voor het omgaan met teleurstellingen en boosheid. Ook wij als ouders hebben veel tips gekregen. Erg fijn!


“Beter contact maken”

Onze zoon is zeker vooruit gegaan, vooral in het communiceren. We merken dat hij beter contact maakt met anderen en op school laat hij zich meer zien en spreken. We hebben geen moment spijt dat we deze beslissing hebben genomen. Ook op school merkt de juf dat hij vooruitgang heeft geboekt. We zijn Ellen daarom ook heel dankbaar. Wij hebben in ieder geval weer hoop dat alles goed komt.


“Uiterst te spreken”

Je gaat heel rustig en vertrouwd om met onze dochter, waardoor ze zich gelijk bij je op je gemak voelde. Eigenlijk al gelijk na de eerste sessie merkte we al veel positieve punten bij onze dochter op. Ook even het kort evalueren met ons na elke sessie van onze dochter vonden we zeer prettig. Dit geeft je weer handvatten om ook thuis mee om te gaan. Zowel wij als ouders als onze dochter zijn uiterst te spreken over de manier van omgang als zeker je begeleiding.


“Mentaal sterker”

Onze ervaring met de coaching van Ellen is ons supergoed bevallen. Ze heeft onze dochter heel goed in laten zien dat ongeacht wie of wat je bent , je altijd belangrijk bent. Dat mensen verschillend zijn en je het niet iedereen naar de zin kan maken. Het is belangrijk dat je jezelf niet wegcijfert , dit gaat ten koste van jezelf. Ze heeft haar mentaal sterker gemaakt. Ook de terugkoppeling naar ons als ouders hebben wij als heel prettig ervaren.